Tuin aan het water – ‘s-Gravenzande

Midden in het Westland in het natuurgebied de Poelzone, ’s-Gravenzande staat deze prachtige woning met tuin aan het water.

De woning is ontworpen door Van der Padt & Partners en gerealiseerd door Zwarts bouwbedrijf, de tuin is ontworpen door mij, vanDaalen buiten, en gerealiseerd door Heijbers & Verkleij hoveniers.

Al vroeg in het bouwproces ben ik betrokken bij dit project voor het tuinontwerp en het beplantingsplan. Het resultaat is een schitterende verbinding tussen binnen & buiten.

De woning wordt omringd door water. Verbinding met het water is erg belangrijk voor de bewoners zowel direct, terras dicht bij het water, zicht op het water vanuit de woning en een lange steiger voor de boot, als indirect door het planten van de voor ons zo herkenbare knotwilgen langs de waterkant.

De groenblijvende haag van olijfwilg zorgt voor rust en privacy, de beplanting van diverse soorten siergrassen en enkele vaste planten zorgen voor beweging en kleur.

De verhardingen zijn stoer (grote Schellevis tegels van 120x60cm), rustig & sober, waardoor de beplanting samen met het omringende landschap de hoofdrol speelt in deze tuin.

‘Een tuinontwerp is de juiste start voor het creëren van een groene buitenruimte die sfeer en uitstraling heeft. ‘Een mooie tuin begint bij een goed ontwerp en een duidelijk plan.’ ‘Mijn doel is om je in een andere wereld te trekken. Een wereld waar rust, groen en genieten centraal staan.’

   Adres & Bedrijfsgegevens

   vanDaalen buiten
   Doelstraat  62
   3155 AJ  Maasland

   BTW: NL822165673B01
   KvK: 27352493

   T: 06 106 03 078
   E: info@vandaalenbuiten.nl

   Get Social