Werkwijze

Werkwijze Van Daalen Buiten (1)-min

Tuinontwerp

Een tuinontwerp begint met een goed gesprek, bij voorkeur bij je thuis. Over je wensen, ideeën en dromen om zo uiteindelijk tot een tuin te komen die je echt past. Dit kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Na dit gesprek ontvang je een offerte op basis van de omvang en complexiteit van de opdracht. Om je een indicatie te geven kun je rekenen op een investering tussen de € 1200,- en € 2200,- voor kleine tot redelijk grote tuinen.

Stap 1 Schetsontwerp: 

De tuin wordt ingemeten en de bestaande situatie wordt opgenomen, of in geval van nieuwbouw worden de bouwtekeningen opgevraagd en de locatie bezocht. Aan de hand van je wensen en ideeën en de inventarisatie van de situatie start ik met de schetsfase en pas als ik tevreden ben kom ik weer bij je langs met het schetsontwerp, versterkt met sfeerbeelden en 3D ontwerpen.

Stap 2 Definitief ontwerp: 

Als het schetsontwerp akkoord is werk ik deze verder uit naar een definitief ontwerp met advies in materiaalkeuze, verlichting enz. en een matenplan.

Stap 3 Beplantingsplan: 

Aan de hand van het tuinontwerp stel ik een beplantingsplan samen waarin exact staat aangegeven welke plant waar komt. Inclusief een overzicht van de gekozen beplanting met foto, hoogte, bloeitijd, kleur enz. en een bestellijst met totale aantallen.

Stap 4 Uitvoering en Begeleiding: 

Met dit definitief ontwerp en beplantingsplan kun je zelf aan de slag of op zoek naar een hovenier voor de uitvoering ervan. 

Graag begeleid ik de uitvoering. Dit doen we in overleg en kan bestaan uit offertes aanvragen voor de uitvoering, werkoverleg houden met de architect, aannemer en hovenier, beplanting uitzetten en meer.

Advies

Ben je niet helemaal tevreden over je huidige tuin, maar kom je er zelf niet uit, wil je brainstormen over je nieuwe plannen voor de tuin of kun je wel wat advies gebruiken over beplanting. Laten we een afspraak maken voor een adviesgesprek, in een paar uur tijd kunnen we samen heel wat bereiken en geef ik je genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan.

Voor een adviesgesprek geldt het uurtarief van €75,- per uur.

Heb jij ook zo’n ‘prima’ tuin, één die bruikbaar is, maar meer ook niet… Je mist sfeer, leven, verandering van de seizoenen en blij word je er al helemaal niet van! Kijk hier voor een beplantingsadvies waarmee je direct zelf aan de slag kunt!

Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor je tuin? Op mijn Pinterest pagina kun je heel veel ideeën vinden. Volg mij op Instagram of Facebook en ik neem je mee in mijn werk.

Mijn missie is om de wereld om ons heen, van vensterbank tot stadspark, een beetje (veel) groener te maken, dit doe ik ook (heel graag) in samenwerking met anderen. Dus heb je een goed idee, laat het me weten!

Heb je een vraag, wil je een afspraak maken of gewoon iets leuks vertellen, ik hoor graag van je!

Regelmatig werk ik samen met de interieurontwerpers van LIV design.

Waarbij ik tuinen en beplantingsplannen ontwerp maar ook de plantenstyling voor binnen verzorg.

Benieuwd naar LIV design | interieur- | tuin- | lichtontwerp | klik hier!

‘Een tuinontwerp is de juiste start voor het creëren van een groene buitenruimte die sfeer en uitstraling heeft. ‘Een mooie tuin begint bij een goed ontwerp en een duidelijk plan.’ ‘Mijn doel is om je in een andere wereld te trekken. Een wereld waar rust, groen en genieten centraal staan.’

   Adres & Bedrijfsgegevens

   vanDaalen buiten
   Doelstraat  62
   3155 AJ  Maasland

   BTW: NL822165673B01
   KvK: 27352493

   T: 06 106 03 078
   E: info@vandaalenbuiten.nl

   Get Social